Dalam kenangan - Pelawak 90-an Kumin terbaring atas lantai, meninggal duniaDalam kenangan - Pelawak 90-an Kumin terbaring atas lantai, meninggal dunia


Seorang Pelawak 90-an Kumin atau nama sebenar, Khuzami Ismail, 49, menghembuskan nafas terakhir di rumahnya di Taman Lembah Maju, Ampang.


Berita sedih itu disahkan teman baik arwah, Yank Kassim yang menerima panggilan daripada isteri Kumin kira-kira 30 minit lalu.


"Isteri arwah memberitahu, dia keluar membeli barang di kedai pagi tadi. Sekembalinya ke rumah, dia mendapati Kumin terbaring di lantai dengan wajah kebiru-biruan.


"Setahu saya, arwah sudah sihat selepas dimasukkan ke hospital, akhir Julai lalu akibat sesak nafas, angin pasang dan air berlebihan dalam badan.


"Selain itu, arwah berhadapan masalah pergerakan badan yang terhad," kata.


Namun, ketika ini, Yank belum dapat memastikan bila dan di mana jenazah Allahyarham akan dikebumikan.


"Saya masih menguruskan perkara ini," katanya.


Aktif sejak era 1990-an, Kumin dan teman baiknya, Allahyarham Bob Kuman pernah menubuhkan kumpulan duo dikenali sebagai KU2 yang cukup popular ketika itu.
Sepanjang bersama, KU2 menghasilkan empat album iaitu Motivasi pada 1994, Evolusi (1997), Album Baru Aku! (1999) dan The Best of KU2 (2001).


Berbanding Allahyarham Kuman yang banyak berlakon, Kumin memberi fokus pada kerja belakang tabir dan menjadi pengurus produksi.
Arwah dan isteri bagaimanapun tidak dikurniakan anak.


Innalillahiwainnailaihirojiun, sama-sama kita sedekahkan Al Fatihah buat arwah Khuzaimi Ismail semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.


@liputan_7

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!

Yolooo