Lazada 12.12

Remaja tersepit di bawah kereta

 Remaja tersepit di bawah kereta


Pulau Pinang -  Seorang remaja berusia 16 tahun didapati tersepit di bawah  kereta selepas terlibat dalam 1 kemalangan yang melibatkan sebuah motorsikal jenis Yamaha LC dan kereta Perodua Alza. Remaja itu mengalami kecederaan yang agak parah dan dikejarkan ke hospital bagi mendapatkan rawatan.
Walaubagaimanapun pemandu kereta tersebut tidak mengalami sebarang kecederaan. Orang ramai yang melihat kemalangan itu segera memanggil pihak ambulans dan bomba bagi membantu mengeluarkan mangsa yang tersepit di bawah kereta di bahagian hadapan.
Setibanya pihak bomba di lokasi kejadian, Komander Operasi membuat "Size up" di lokasi kejadian dan mengarahkan anggota dengan PPE lengkap melakukan kerja-kerja menyelamat bagi mengeluarkan mangsa yang tersepit dengan menggunakan peralatan "Rescue Tools". Pada jam 1734 hrs mangsa yang tersepit telah berjaya dikeluarkan dan diserahkan kepada Ambulan KKM untuk dibawa ke Hospital Bukit Mertajam. Tugas dilokasi diserahkan kepada pihak PDRM untuk tindakan selanjutnya. Operasi tamat sepenuhnya pada jam 1747 hrs.


Punca sebenar kejadian masih belum dapat dikenalpasti dan akan dikemaskini dari semasa ke semasa


Sekian, terima kasih. 


Kredit : Salam Jabatan Bomba Dan Penyelamat 

    Malaysia, Pulau Pinang

    Berprestasi Tinggi 

    Cepat Dan Mesra. 


    π˜½π˜Όπ™‡π˜Όπ™„ π˜½π™Šπ™ˆπ˜½π˜Ό

    π˜Ώπ˜Όπ™‰

    π™‹π™€π™‰π™”π™€π™‡π˜Όπ™ˆπ˜Όπ™ π˜½π˜Όπ™‰π˜Ώπ˜Όπ™ π™‹π™€π™π˜Ώπ˜Ό

┗━━━━━━━━━━━━━━━━━━━πŸš’πŸ‘©πŸ»‍πŸš’πŸ”₯┛Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!