MALAYSIA HARI INI

Lazada 10.10

Lazada 10.10 Tenaga Sale!

Wanita saman Starbucks kerana kopi tumpah


AUSTIN, Texas – Seorang wanita memfailkan saman ke atas syarikat minuman kopi tersohor, Starbucks kerana mendakwa tangannya melecur selepas pesanannya tumpah ketika diambil menerusi pembelian secara pandu lalu, lapor akhbar New York Post kelmarin.


Mary Simms dari negeri Texas, Amerika Syarikat turut mendakwa dia menerima pesanan yang salah daripada kakitangan Starbucks di situ.


Seorang pekerja dilaporkan memberitahu Simms bahawa dia diberi minuman yang salah dan wanita itu memberhentikan keretanya untuk mengembalikan pesanan yang diambil.


Namun begitu, ketika mahu memberikan semula kopi tersebut, penutup cawan terbuka dan kopi itu tumpah di atas riba Simms.
“Akibat tumpahan itu, Simms mengalami melecur tahap pertama dan kedua hingga menyebabkan kecederaan dan kerosakan peribadi yang teruk,” demikian menurut tuntutan saman itu.


Simms dilaporkan menuntut saman kurang daripada AS$75,000 (RM314,550) bagi keseluruhan kos kerugian yang ditanggung akibat insiden tersebut.


Seorang jurucakap Starbucks dilaporkan memberitahu portal Insider bahawa syarikat itu masih  menyiasat tuntutan  tersebut.


“Kami mengambil tanggungjawab untuk menyediakan persekitaran selamat buat semua pelanggan dengan serius dan memastikan minuman kami dibuat dengan berhati-hati serta dihantar kepada pelanggan dengan selamat,” kata jurucakap itu. – AgensiMenarik Di Telegram


JANGAN LUPA SHARE ARTIKEL INI KEPADA KELUARGA DAN RAKAN ANDA! SUPAYA MEREKA JUGA TAHU APA YANG ANDA TAHULAZADA 10.10

LAZADA 10.10 Tenaga Sale!

Super Shopping Day! 30% Cashback!